Історичні будівлі Каховки потрапили на карту для туристів

Історичні будівлі Каховки потрапили на карту для туристів

Укрінформ
Каховські активісти розробили першу в місті туристичну карту, яку присвятили періоду кінця ХІХ – початку ХХ століть. 

Як повідомляє місцеве видання "Новий день", на мапі позначено будівлі з цікавою історією, що збереглися до нашого часу, з довідкою про кожну з них.

"Створення карти – результат довгої копіткої праці з небайдужими каховчанами, які підключилися до захисту дореволюційних споруд міста. А почалося все з заходів зі збереження будівлі колишньої класичної жіночої гімназії 1905 року по вулиці Фаїни Гаєнко", - розповіла активістка ініціативної групи "Збережемо нашу історичну спадщину" Владислава Базилевич.

Читайте також: Про історію будівель Дніпра туристам розповідатимуть QR-коди

Зазначається, що карта розкриває чимало невідомих історичних фактів про Каховку. Зокрема, запевняють розробники путівника, новиною для багатьох місцевих стало те, що будівля КП "Комунальне транспортне підприємство" колись належала відомому на півдні України земському лікарю Мойсею Когану. Він не тільки 40 років лікував і надавав безоплатну медичну допомогу жителям навколишніх сіл, а й створив школу медсестер та був обраний раввіном Каховки на громадських засадах.

Реалізувати свій проект і видати безоплатні туристичні карти активісти змогли завдяки гранту міськради. Рік тому вони стали одними з переможців традиційного міського конкурсу соціальних проектів і програм із молодіжних проблем. У межах проекту відбувся також конкурс туристичних маршрутів містом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-