В Одесі відкриється Різдвяна резиденція добра

В Одесі відкриється Різдвяна резиденція добра

Укрінформ
В Одесі відкриється Різдвяна резиденція добра, де можна буде взяти участь у добродійності, відвідати музей старих листівок та іграшок, а також майстер-класи. 

Як повідомили під час прес-конференції в Укрінформі, резиденція відкриється 23 грудня.

"У рамках різдвяних заходів ми намагалися зробити добродійність модною і на вулиці Дерибасівській, в центрі міста, встановлюємо величезний павільйон, який буде оазою  добродійності в місті Одеса. Ми назвали це Різдвяною резиденцією добра, де будуть об'єднані такі соціальні проекти, як "Добрий гість", "Збери подарунок сироті" і "Друге життя ваших речей". Ми хочемо, щоб одеситам було зручно принести і щось зробити добре "в один клік", як то кажуть", -  заявив керівник благодійного фонду "Добрий самарянин" Денис Сердиченко.

За його словами, особливістю проекту "Збери подарунок сироті" є не просто подарунок дитині, а виконання її бажання.

Читайте також: Резиденцію Богдана Хмельницького займе Святий Миколай

"Наша команда волонтерів їде в інтернат, дізнається бажання дитини, і після цього ми викладаємо фотографію дитини і її бажання на нашій сторінці у Facebook і люди збирають подарунки. Минулого року ми зібрали 4 тисячі подарунків на суму 3,5 млн грн", - заявив Сердиченко, наголошуючи, що подарунки збирають не лише в Одесі, а й у Миколаєві, Харкові, Луцьку, Южному, Києві та інших містах України.

За словами керівника соціальної платформи "Добра справа" Анатолія Кавуна, цей проект організовується щороку під Новий рік і потрібний для того, щоб дати людям можливість замислитися про те, що ці діти-сироти могли б опинитися в якійсь сім'ї.

Кавун також розповів про інший проект  - "Добрий друг", - який проводитиметься в Різдвяній резиденції добра.

"Ми спробували за допомогою соціальних служб обрати найменш забезпечених людей похилого віку, інвалідів і спробували давати їм найнеобхідніше - крупи, олію, речі, які потрібні в ужитку. Зараз ми забезпечуємо близько 300 осіб на місяць такими продуктовими наборами", -  повідомив Кавун.

Читайте також: На Одещині резиденція Святого Миколая кличе прогулятися в лісі

Організатор Різдвяної резиденції добра Наталя Терехова у свою чергу розповіла про проект "Друге життя ваших речей".

"Коли сталися трагічні події на Сході, люди почали переїжджати до Одеси, ми їх зустрічали і зіткнулися з проблемою, як їх вдягти і нагодувати. Ми створили проект "Друге життя ваших речей". Одесити на нього активно відгукнулися..." - розповіла Терехова.

Окрім благодійних проектів, за її словами, в Резиденції будуть різдвяні вечори, перегляди різдвяних мультфільмів, майстер-класи з відомими умільцями Одеси.

"Ми сподіваємося, що у нас все вийде, і ми створимо атмосферу, яку не захочеться залишати", -  підкреслила Терехова.

Як повідомив Сердиченко, Резиденція почне роботу 23 грудня і буде відкрита для відвідання до 8 січня з 10 ранку до 22.00 вечора.

"На території Резиденції буде музей старих іграшок і листівок, історичний музей, аукціон", - заявив Сердиченко.

За його словами, особливістю цього року буде день професій.

"Ми максимально хочемо залучити громадськість до доброчинності, щоб люди дарували один одному добро", -  підсумував Сердиченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-