На Херсонщині сільрада зібрала понад  мільйон гривень туристичного збору

На Херсонщині сільрада зібрала понад мільйон гривень туристичного збору

Укрінформ
На Херсонщині розташована на Арабатській стрілці Генічеського району Щасливцевська сільська рада зібрала у курортному сезоні 2017 року понад 1 млн гривень туристичного збору.

Про це повідомив офіційний сайт Щасливцевської сільської ради із посиланням на інформацію, оприлюднену на проведеному сільрадою офіційному закритті курортного сезону 2017 року на її території.

"12 грудня Щасливцевська сільська рада урочисто підбила підсумки надходження туристичного збору в курортному сезоні 2017 року. У порівнянні з минулим роком, туристичний збір зріс майже на 170%, і складає 1 млн 5 тис. 701 гривню. Це 83% від показника туристичного збору всього Генічеського району і 37% від показника всієї Херсонщини", - повідомила сільрада.

За її інформацією, серед юридичних осіб найбільший туристичний збір на території сільради сплатила база відпочинку "Меліоратор", на другому місці – філія "Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель" ПАТ "Укрзалізниця" (це пансіонати "Прибій", "Запоріжжя", табір "Сокіл"), на третьому  – пансіонат "Експрес".

Читайте також: Суд повернув херсонському вишу гектар землі на морському узбережжі

Як повідомила начальник Генічеської ОДПІ ГУ ДФС в Херсонській області Олена Романченко, загальна сума отриманого у 2017 році туристичного збору по Генічеському району становить 1 млн 214 тис. гривень. З них 11% – це туристичний збір Стрілківської сільської ради (136 тис. гривень), 6% – Генічеської міської ради (72 тис. гривень), і 83% – Щасливцевської сільської ради. Загалом же по Херсонській області наразі зібрано 2 млн 681 тис. гривень туристичного збору.

За інформацією Щасливцевської сільради, за кошти туристичного збору на її території планують встановити вуличні вказівники, вуличні гучномовці, облаштувати громадські проходи до пляжу. Частину коштів буде залучено для виготовлення проектно-кошторисної документації з ремонту та облаштування дороги Генічеськ – Стрілкове. Також планується виготовлення рекламної продукції, яка буде позиціонувати Арабатську стрілку як гідне місце відпочинку. Зокрема, це видання двомовного рекламного каталогу про Арабатську стрілку, встановлення на території сільради рекламних бігбордів, розробка логотипу Арабатської стрілки тощо.

Довідково. Щасливцевській сільській раді підпорядковані три села - Щасливцеве, Генічеська Гірка та Приозерне.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-