Дніпровське сяйво: на двокілометровому мості запустили унікальну ілюмінацію

Дніпровське сяйво: на двокілометровому мості запустили унікальну ілюмінацію

Фото
Укрінформ
Кайдацький міст у Дніпрі отримав нове динамічне освітлення. Переправа завдовжки 2 км засяяла різнокольоровими вогнями до свого 35-річчя.

Цей проект – унікальний, адже в Україні немає аналогів освітлення на мостах такої довжини. На це у мерії Дніпра витратили 13,5 млн грн, повідомляється на сайті Дніпровської міської ради.

"Такі проекти є в усьому світі. Та в Україні ми – перші. Так само підсвічують мости через Босфор у Стамбулі. Також і в інших країнах. Упевнений, це стане однією з візитівок нашого міста", – сказав міський голова Борис Філатов.

Зазначається, що освітленням Кайдацького мосту керує комп’ютерна програма, яка здатна створити близько 50 різних комбінацій кольорів світла. Система добиратиме їх, наприклад, до святкових дат або важливих подій. Близько півтора місяця освітлення працювало в тестовому режимі.

Читайте також: Форпост нації та місто-космос: Дніпро обере туристичний імідж

На частині Кайдацького мосту – з боку центру міста і на руслових опорах – встановлено 680 декоративних світильників. В опори на частині, де міст стає на острівець Намистянка, вмонтували 25 зенітних прожекторів світлопотоку енергоємністю 70 тис. Lml.

Крім того, натрієві лампи потужністю близько 190 Вт на переправі замінили на 244 світлодіодні світильники потужністю близько 100 Вт. У такий спосіб у мерії сподіваються заощадити на освітленні моста майже половину енергії.

Фото: Микола М'якшиков/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-