Українців просять не їхати на окуповані території Кіпру

Українців просять не їхати на окуповані території Кіпру

Укрінформ
Кіпр не впускатиме іноземців, які прямують на окуповану територію.

Про це попереджає Посольство Республіки Кіпр, повідомляє Мінекономрозвитку України.

“Посольство Республіки Кіпр повідомляє, що в майбутньому всі заяви на отримання в’їзних віз для громадян України, чия мета перебування на острові буде відпочинок, або участь в офіційних заходах на окупованій території, не будуть розглядатись. А туристам, які володіють біометричними паспортами, і прямуватимуть до Республіки Кіпр із метою перебування, проживання або участі в офіційних заходах на окупованій території, буде відмовлено у в’їзді на територію Республіки Кіпр”, - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Українців впускатимуть до Єгипту з «e-Visa»

Як зазначають у МЕРТ, із офіційних джерел стало відомо, що почастішали випадки в’їзду туристів з України до Республіки Кіпр з подальшим розташуванням на окупованій території острову.

“Керівництво Республіки Кіпр вважає пріоритетним для себе завданням своєчасне інформування іноземних громадян щодо ризиків і наслідків їхнього перебування на окупованій території, яке унеможливлює надання підтримки та консульського захисту за відсутності будь – якого державного контролю з боку офіційної влади Республіки Кіпр”, - інформують у міністерстві.

Мінекономрозвитку просить громадян України прийняти до уваги той факт, що незаконна влада на окупованих територіях продовжує активне використання й розвиток інфраструктури і нерухомості, що знаходяться у власності греків – кіпріотів, і була неправомірно відібрана або привласнена з моменту вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-