На вершину Німеччини довезе рекордна канатна дорога

На вершину Німеччини довезе рекордна канатна дорога

Фото
Укрінформ
Нова підвісна канатна дорога на найвищу гору Німеччини – Цугшпітце (2962 метри) – в Баварських Альпах розпочне роботу наприкінці грудня 2017 року.

Загальний обсяг інвестицій в проект налічує 50 мільйонів євро, повідомляє Deutsche Welle.

Зазначається, що сталеві тягові троси конструкції важать по 153 тонни кожен. Довжина траси становить 4,5 тис. метрів. За перепадом висоти однієї секції вона посідає перше місце в світі – близько 2 тис. метрів.

Також рекордною за висотою є 127-метрова опора канатки. Довжина прольоту між цією опорою і гірської станцією – також найбільша у світі (3213 метра).

Гора Цугшпітце, що за десять кілометрв від гірськолижного курорту Гарміш-Партенкірхен, входить до переліку найпопулярніших визначних пам'яток Німеччини. Внизу – баварське озеро Айбзеє, зі сторони якого 1963 року на Цугшпітце побудували третю канатну дорогу – Айбзейську (Eibsee-Seilbahn). Саме замість неї зараз проклали нову трасу.

Кабіни нової Айбзейської дороги засклені від стелі до підлоги – для кращого огляду. Їх прикрашає салоган "Top of Germany". Квиток на нову атракцію коштуватиме 45 євро.

Читайте також: У Німеччині запалили найбільшу різдвяну свічку

Стару трасу, що прослугувала понад півстоліття, вивели з експлуатації в квітні 2017 року. Вона могла доставляти на вершину близько трьохсот осіб на годину. Потужність нової дороги – вдвічі більша.

За інформацією видання, до відкриття нової канатної дороги кількість відвідувачів гори становила близько 550 тисяч на рік. Нова траса дасть змогу збільшити цей показник до 600 тисяч осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-