Форпост нації та місто-космос: Дніпро обере туристичний імідж

Форпост нації та місто-космос: Дніпро обере туристичний імідж

Укрінформ
Стратегію туристичного потенціалу міста Дніпра на 2018–2027 роки та Програму активізації туристичного потенціалу на 2018–2020 роки ухвалили депутати міськради.

Про це повідомили в прес-службі міської ради Дніпра.

«У міській раді протягом десяти років хочуть сформувати туристичний імідж. До роботи долучатимуть бізнес і громадськість. У міськраді переконані: розвиток туризму дозволить не лише створити нові робочі місця, а й підняти професійний рівень та конкурентоздатність міста», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, один із напрямків стратегії – так званий МІСЕ-туризм, зустрічі, конференції та форуми. Парки, річка, низка історичних пам'яток від епохи козацтва до новітньої історії, а також пам'ятники археології. Їх у місті близько 20.

Автори стратегії пропонують кілька варіантів туристичного іміджу Дніпра: форпост нації, осередок патріотизму, місто-космос, де багато можливостей для ініціативних людей, а також місто, де перетинаються різні культури та стилі життя. Остаточний імідж ще треба сформувати, наголошують у міськраді.

Читайте також: Дніпропетровщина стала доступною для онлайн-прогулянок

Тут зазначили, що можливими концепціями можуть бути автобусні екскурсії, відвідини музеїв з розповідями про героїзм військових, лікарів та волонтерів у зоні АТО та під час Революції гідності.

Автори стратегії пропонують такі ідеї, як «Дніпро єврейський», де передбачено екскурсії до культурного центру «Менора» й частування стравами національної єврейської кухні, «Дніпро німецький» – відвідини ботанічного саду ДНУ та Євангельсько-лютеранської церкви, екскурсії місцями, що пов'язані з етнічними німцями. «Дніпро гастрономічний» – заохочення креативних підходів у ресторанному бізнесі, розвиток локальної кухні. «Дніпро інноваційно-космічний» – відвідування ракетобудівного комплексу ВО «Південмаш» і КБ «Південне», а також Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О. М. Макарова та участь у тематичних наукових конференціях.

Читайте також: Туристичний маршрут "Дніпро космічний" набуває популярності

Серед перспектив – розвиток річкового транспорту і спортивного потенціалу річки: екскурсії акваторією, а також яхтинг і каякінг.

У межах програми заплановано налагодити роботу туристично-інформаційного центру, розвивати систему туристичної навігації, розробити документацію щодо створення виставкового та історико-культурного центрів «Парк тоталітарного періоду» і «Стара Самарь».

На фінансування першого етапу програми передбачено 21 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-