Дніпропетровщина стала доступною для онлайн-прогулянок

Дніпропетровщина стала доступною для онлайн-прогулянок

Укрінформ
У Дніпрі організували кампанію «Цифрове перетворення Дніпропетровської області», реалізовану Google Україна у співпраці з Дніпропетровською обласною державною адміністрацією та Дніпровською міською радою. Метою кампанії є підвищення інвестиційної та туристичної привабливості регіону за допомогою сучасних інтернет-інструментів.

Про це повідомили у прес-службі міської ради Дніпра.

«Дніпро – це центр Дніпропетровської області та форвард усіх цифрових перетворень. Насамперед це стосується адміністративних послуг, що доступні в онлайн-режимі. Ми сподіваємося, що дуже скоро на мапах Google з’явиться графік роботи міського транспорту Дніпра. Технології, які надає нам компанія Google, і надалі активно впроваджуватимуть», – зазначив секретар Дніпровської міськради Олександр Санжара.

Наприклад, у рамках кампанії «Цифрове перетворення Дніпропетровської області» у місті розробили спеціальний сайт «Мандруй Дніпропетровською областю». Тут охочі можуть здійснити віртуальну прогулянку набережною Дніпра, з висоти пташиного польоту помилуватися водоспадом «Поріг ревучий» та ознайомитися з експозицією Дніпровського національного історичного музею.

За словами в. о. заступника міського голови Яніки Мерило, сервіси Google дають дніпровцям нові рішення. Це стосується відкритої мапи Дніпра, куди нанесено 21 набір різних даних: МАФи, рекламні споруди, адреси ремонтних майстерень, дитячі садочки, гуртки, паркінги тощо.

Читайте також: Google підготував віртуальний 3D-тур українськими оперними театрами

Вона також наголосила, що дуже важливо, аби ці карти були якісними, тож картографи, які співпрацюють з Google, перевірили вулиці Дніпра, аби їхні назви співпадали. Також Дніпро першим вивів свою інформацію на мобільний додаток WAZE: комунальні служби додають сюди відомості щодо ремонтів і перекриття шляху, а мешканці міста можуть сповіщати про збитих тварин.

Директор Google Україна Дмитро Шоломко зазначив, що компанії дуже цікаво впроваджувати новітні сервіси у місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-