Серед туристів зросла популярність музеїв та заповідників Чернігівщини

Серед туристів зросла популярність музеїв та заповідників Чернігівщини

Укрінформ
Кількість відвідувачів музеїв та заповідників Чернігівщини за дев'ять місяців нинішнього року зросла майже на 8% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомив департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської ОДА.

"Порівняно з минулим роком кількість екскурсантів, що відвідали музеї та заповідники області, збільшилась на 8% (або майже на 52 тисячі осіб)", - ідеться у повідомленні.

У департаменті зазначають, що на Чернігівщині, як і в Україні загалом, спостерігається позитивна динаміка збільшення кількості внутрішніх туристів, проте щодо іноземних сказати щось важко. В Україну в цілому нинішнього року їх в'їхало на 8% більше, ніж торік, а от державний кордон у межах Чернігівської області з туристичною метою за дев'ять місяців 2017 року перетнуло на 23% менше осіб. Це свідчить про скорочення кількості туристів із Білорусі та Росії. Відслідкувати ж чисельність гостей з інших країн департамент можливості не має.

Читайте також: Природні парки Чернігівщини привабили нових туристів

За даними департаменту, певного розвитку в Чернігівській області набуває активний та подієвий/фестивальний туризм. Попитом користуються сплави на плотах і байдарках, велотури, кінні та піші прогулянки, пейнтбол тощо. Найпопулярнішими серед гостей подіями є фестиваль авторської пісні та свято "Івана Купала на Голубих озерах", фестиваль "Київська Русь" у Любечі, літературно-мистецьке свято "Седнівська осінь", "Зелена сцена" у Чернігові та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-