Музей Макаренка презентував проекти креативного туризму

Музей Макаренка презентував проекти креативного туризму

Укрінформ
Сучасний музей як актив креативної економіки туризму - така тема арт-практикуму студентів факультету музеєзнавства Харківської державної академії культури, що відбувся на базі музею Антона Макаренка, що в селі Подвірки Дергачівського району Харківської області.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Студенти різних курсів заздалегідь отримали завдання розробити власні проекти створення креативного музейного простору. Мета - допомогти музеям стати прибутковими. У музеї педагога Макаренка, який діє з 1988 року і накопичує досвід приваблення туристів святами під відкритим небом і екскурсіями на оглядову вежу, якраз і відбулась громадська презентація цих проектів.

За словами завідуючої кафедрою музеєзнавства Олени Жукової, запропоновані студентами розробки універсальні.

Читайте також: Село на Закарпатті внесли до міжнародного скульптурного маршруту

"У їх основу покладено досвід провідних музеїв світу, які приваблюють відвідувачів найрізноманітнішими способами: від реклами на власних сайтах до театралізованих вистав під відкритим небом. У регіональних музеях, як пропонують студенти, на зміну звичним оглядовим лекціям екскурсоводів повинні прийти новації, включаючи майстер-класи, конкурси, презентації, а на територіях музеїв-парків - уроки верхової їзди або участі в середньовічних сафарі", - пояснила Жукова.

Як прозвучало на презентації, у Харківській області діють 109 музеїв, і сім з них знаходяться в Харкові: їм будуть запропоновані кращі студентські розробки.

Щодо музею Макаренка, то він розташований поруч з колишньою Курязькою колонією для малолітніх правопорушників - тією самою, де в 20-і роки педагог Макаренко виховував у безпритульників такі якості, як честь і гідність. Саме за це Надія Крупська назвала його прихильником білогвардійських, тобто, нерадянських методів виховання. Досвід виховної роботи Макаренко описаний в його книгах "Педагогічна поема" і "Прапори на баштах", перекладених на 60 мов світу.

Музей Антона Макаренка / Фото: В'ячеслав Мадієвській, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-