Поблизу Луцька облаштують свою Козацьку Січ

Поблизу Луцька облаштують свою Козацьку Січ

Фото
Укрінформ
Неподалік села Оздів, що на Волині, збудують музей під відкритим небом "Козацька Січ".

Нову туристичну атракцію створюють 11 місцевих жителів – члени козацької громади "Чорна Рада", повідомляє "Слава праці".

"Козаки збираються щосуботи і працюють на Січі, запевняють, що хочуть відродити козацькі традиції у конкретних справах", - йдеться в публікації.

Сьогодні на території козацької могили висаджено парк, збудовано вартову вежу, облаштовано міні-курінь із відтворенням побуту козаків. Зокрема, тут є льох і піч, довгі дерев’яні столи тощо.

Читайте також: Рекорд України з випікання сирників зафіксували на Волині

А неподалік активісти викопали криївку-схрон, малопомітну для людського ока, в повстанській українській традиції. У планах також звести будинок за зразками середини минулого століття. Для його будівництва використають матеріали від хати 1947 року.

"Плануємо відтворити історичну архітектуру, коли біля житлових будинків були таємні схрони архівів, зимівників українсько-повстанської армії. Ми знаємо, що у нашій місцині в роки війни були архів УПА, схрони. А ще плануємо на території козацької могили збудувати млин, привіз для коней, викопати криницю, таємні переходи та інше", – сказав благочинний Луцького району Володимир Присяжнюк.

Фото: slavapraci.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-