Новий музей Бетховена відкривається у Відні

Новий музей Бетховена відкривається у Відні

Укрінформ
У столиці Австрії, де Людвіг ван Бетховен прожив 35 років, одну з квартир композитора перетворили на музей.

Як повідомляє Wien.info, новий великий заклад відкриється для відвідувачів 25 листопада. Вхід у перші два дні роботи буде безкоштовним.

Бетховен вперше приїхав до Відня у 17-річному віці, щоб пройти навчання у Моцарта. А у 1792 році повернувся як учень Гайдна і аж до смерті у 1827 році постійно тут жив. Три квартири, які пов'язані з ім'ям великого композитора, є філіями Музею Відня. Одну з них - квартиру на Пробусгассе, 6 - у міському кварталі Хайлигенштадт з невеликого пам'ятного місця площею 40 м² переобладнали у новий Музей Бетховена площею 265 м².  

Читайте також: Музеями Львівщини відтепер можна прогулятися віртуально

На відвідувачів тут чекає захоплива сучасна експозиція, яку розміщено у 14 кімнатах. Тематично розділені секції розкажуть про історію будинку, переїзд Бетховена з Бонна до Відня, його перебування у Хайлігенштадті, про те, як він створював музику, заробляв на життя, виступав і, звичайно ж, про його спадок.

Вважається, що в будинку на Пробусгассе Бетховен у 1802 році написав Хайлігенштадський заповіт, адресований його братові. В цьому ніколи не відправленому листі він ділився відчаєм через глухоту, що прогресувала. Також тут ним було написано багато відомих творів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-