Про історію будівель Дніпра туристам розповідатимуть QR-коди

Про історію будівель Дніпра туристам розповідатимуть QR-коди

Оновлено
Укрінформ
У Дніпрі відбулася презентація "QR-гіду по німецькому Дніпру" – інноваційного туристичного маршруту, що включає 16 будівель, проекти яких були розроблені німецькими архітекторами .

Про це повідомили у прес-службі міської ради Дніпра.

"Ми хочемо нагадати дніпрянам про старі зв’язкиз Німеччиною. Ми розробили проект за участю істориків та міської влади. Наразі ми відібрали 16 об’єктів. Надалі їх на базі плануємо створити масштабніший проект про зв'язок Дніпра та Німеччини", – розповів генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку з тимчасовим офісом у Дніпрі Вольфганг Мьоссінгер.

Проект реалізовано за ініціативи генерального консульства Німеччини разом з Дніпровською міською радою та КП "Агентство розвитку Дніпра".

Особливістю QR-гіду є те, що кожен охочий може самостійно пройтися німецькими слідами та через відповідний електронний додаток дізнатися більш детально про історію об’єктів. Додаток буде зручним і для іноземних гостей міста, адже його розроблено кількома мовами.

Як зазначив розробник порталу MoreInfo Михайло Дьомшин, Дніпро вже п’яте місто, де впроваджено подібний проект. Тут представлено шість мов: українська, російська, англійська, німецька, французька та китайська.

На будинках, які є частиною проекту, вивісили таблички з QR-кодами. Під час їхнього зчитування на смартфоні відкривається портал MoreInfo з інформацією про об’єкт.

Зараз таблички з кодами вже висять на двох будівлях міста. Перша – це дім на вул. Грушевського, 4. Він складається з корпусів, які належали до колишнього головного ринку міста – Троїцького. Один з них на початку XX століття звели за проектом німецького архітектора Дітріха Тіссена. Друга будівля, позначена QR-кодом, – будинок Рикмана на площі Троїцькій, 2. Його збудував Фердінанд Гаген, який був головним архітектором Дніпра наприкінці XIX століття. "У добу індустріалізації його вважають першим триповерховим будинком, спорудженим за нових часів. Це був прибутковий будинок. На першому поверсі були крамниці, а на двох інших – квартири. На початку 2000-х років його реставровано. Наразі він має майже такий самий вигляд, як і на початку XX століття", – сказав історик КП "Агентство розвитку Дніпра" Валентин Старостін.

QR-гід, презентація якого відбулася у межах Тижнів Німеччини в Україні-2017,  має стати поштовхом до розвитку креативної економіки в місті й залучити більше туристів.

Фото: Микола М'якшиков/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-