У турецькому озері виявили замок із легенд

У турецькому озері виявили замок із легенд

Відео
Укрінформ
На дні озера Ван, розташованого в східній частині Туреччини, після десяти років пошуків археологи виявили руїни великого замку.

За оцінками вчених університету 100-річчя провінції Ван, будівлі понад три тисячі років, повідомляє "Новое время" з посиланням на Science Alert.

"Втрачені підводні міста й замки є популярним мотивом в фольклорі в усьому світі. Як правило, це лише легенди, але турецьким ученим, які працювали разом з незалежною командою дайверів, пощастило знайти будівлю з легенд на озері Ван", - йдеться в повідомленні.

Як припустили фахівці, замок було споруджено за часів існування царства Урарту в IX-VI століттях до нашої ери. До середини XIX століття серед руїн ще були поселення, але потім люди покинули ці місця, бо рівень озера Ван піднявся. Народи, які проживали біля озера, будували свої житла і культові споруди, коли рівень води був значно нижчим.

Учені тільки розпочали роботи над замком і поки не можуть вказати ні його точні розміри, ні що було всередині цих стін. Відомо тільки, що висота стін становить понад три метри, а лужні води озера сприяли збереженню замку.

Читайте також: Біля узбережжя США виявили підводний ліс

"Це диво, що ми змогли знайти цей замок під водою. Археологи приходитимуть сюди, щоб вивчити історію замку й надати інформацію про нього. Поки ми виявили точне місцезнаходження замку, сфотографували його і досягли прогресу в наших дослідженнях. Ми вважаємо, що відкрили нову галузь вивчення для археологів та істориків", - зазначив дайвер Тахсин Сілан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-