Запорізький край нарощує туристичні показники

Запорізький край нарощує туристичні показники

Укрінформ
У Запоріжжі, порівнюючи з минулим роком, зросла кількість відвідувачів провідних туристичних об'єктів регіону.

Такі підсумки туристичного та курортно-оздоровчого сезону 2017 року оприлюднили на засіданні регіональної ради з координування туристичної та курортної діяльності, повідомляє прес-служба Запорізької облдержадміністрації.

Зокрема, станом на 1 листопада 2017 року Національний заповідник "Хортиця" відвідали 123 тисячі 184 особи (у 2016 році таких було 119 тисяч 607), Національний історико-археологічний заповідник "Кам'яна Могила" –  44,5 тисячі осіб (38 тисяч 2016 року). Екскурсій у цих популярних туристичних атракціях було проведено 3109 й 486 відповідно.

Читайте також: У Запоріжжі туристів кататимуть на ретропотязі

Як зауважив директор департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Владислав Мороко, попри продовження антитерористичної операції на сході України Запорізька область цьогоріч уперше вийшла на ті туристичні показники, які були до 2014 року.

На сьогодні, за даними ЗОДА, до послуг відпочивальників у регіоні – понад тисяча культурно-дозвіллєвих закладів: театрів, музеїв, заповідників, бібліотек, клубів, а також понад 9 тисяч об'єктів культурної спадщини. На приморських територіях області діють сучасні розважальні центри: аква- та луна-парки, дельфінарії, зоопарк, акваріум, кінний театр, спортивні й дитячі майданчики. У низці районів області функціонують садиби сільського (зеленого) туризму, яких зараз налічується 36.

Читайте також: Для туристів створили всеукраїнський індустріальний маршрут

Крім того, в районах області діють понад 50 туристично-екскурсійних маршрутів історико-культурними й об’єктами природно-заповідного фонду.

Зазначається, що протягом року було проведено інформаційні тури до Бердянська й "Золотої Скіфії". Цей напрямок, запевнили в облдержадміністрації, розвиватиметься й має набути не лише регіонального, а й всеукраїнського масштабу.

"Запорізький регіон виходить і на міжнародний рівень туризму. У квітні 2018 року на запорізьку землю з ознайомчою екскурсією завітають  представники  Марокко з Африки. Запорізький регіон має всі можливості стати туристичною перлиною, яка буде відома далеко за межами України", - зазначив Владислав Мороко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-