Рекорд України з випікання сирників зафіксували на Волині

Рекорд України з випікання сирників зафіксували на Волині

Фото
Укрінформ
У селі Сирники Луцького району Волинської області встановили рекорд України з випікання сирників. Там вся об’єднана громада зі вчорашнього вечора і до ранку за допомогою луцьких рестораторів готувала 3917 штук цих смаколиків.

Про це розповіла голова Княгининівської об'єднаної територіальної громади Олена Твердохліб, повідомляють "Волинські новини".

"Встановити рекорд вирішили на зборах селян. Після цього дали клич по селах, створили групу в месенджері, до неї приєдналися 240 користувачів. А сьогодні, 20 листопада, рекорд зафіксували на рекреаційному пункті села Сирники, на березі ставу", - розповідає Твердохліб.

Серед усіх найбільше - 262 сирники - насмажила місцева жителька Олена Омельченко зі своїм сином.

За словами Твердохліб, всі виготовлені сирники, за рішенням громади, передадуть в будинки для дітей-сиріт, госпіталі для учасників АТО і будинки для людей поважного віку.

Прикметно, що за добу до "сирникового" рекорду в Княгининівській ОТГ презентували проект облаштування автобусної зупинки – "Смачна" 3D-зупинка у формі сільської кухні в селі Сирники".

Читайте також: На Волині туристів запросили до диких кабанів

"Як у "смачному" селі Сирники ми могли по-іншому придумати тематику зупинки? Лише у формі кухні. На стінах звичайної зупинки відтворили чарівну паняночку, яка готує золотисті сирнички... На зупинці є й справжні елементи декору: це стілець, горня, свічка», – зазначила авторка проекту Галина Гарбарук, повідомляє Волинське регіональне відділення Асоціації міст України на сторінці в Facebook.

Вона перемогла в конкурсі соціальних проектів для Княгининівської об’єднаної територіальної громади – спільному проекті ОТГ і партнера програми "Активні громадяни" від Британської ради в Україні, ГО "Молодіжна платформа".

Читайте також: Розвиток туризму в Україні дасть більше робочих місць, ніж промпідприємства - Шеремета

На урочисте відкриття унікальної зупинки завітало чимало сирничан і гостей.

Кожен охочий також міг залишити відбиток власної долоні на стіні, "закарбувавши" себе в такий спосіб на новозбудованій "смачній" зупинці.

Фото: volyn24.com, Волинське регіональне відділення Асоціації міст України/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-