У Запоріжжі туристів кататимуть на ретропотязі

У Запоріжжі туристів кататимуть на ретропотязі

Укрінформ
У Запоріжжі планують запустити туристичні поїздки на старовинних потягах до Історико-культурного комплексу "Запорізька Січ", що на острові Хортиця.

Проект екскурсій на ретропотягах презентував начальник відділу історичної спадщини залізниць України ПАТ "Укрзалізниця" Владислав Плахотнюк на туристичному бізнес-форумі в Запоріжжі, передає "Индустриалка".

"У всьому світі ретро-туризм набирає обертів. Люди готові їхати у віддалені міста і навіть країни, щоб подивитися на старовинні паровози, покататися на цих машинах і в такий спосіб долучитися до історії. Цьогоріч ми вже організували такий тур в Карпатах. Туристи були просто в захваті від ретротехніки і станцій, на яких нічого не змінювалося вже близько сімдесяти років. Такі тури можна організовувати і в Запоріжжі, впевнений, що вони стануть успішними, адже історичний туризм зараз в тренді", – розповів Плахотнюк.

Читайте також: Запоріжжя спрямує на розвиток туризму 1 мільйон доларів

Крім екскурсійних подорожей на старовинних паровозах, в планах у співробітників залізниці – створення музею на станції "Запоріжжя-2".

"Це буде не "традиційний" музей, яких в нашій країні більшість, а справжній культурний центр. Крім експонатів, в ньому можна буде розташувати кафе для сімейного відпочинку. Також там можна буде проводити заходи, конференції, презентації", – уточнив він.

Новий проект "Укрзалізниці" передбачатиме поїздку на ретропотязі за маршрутом "Запоріжжя-2 – Запорізька Січ", а також відвідування нового музею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-