Унікальна Алея різьби з'явиться на Рахівщині

Унікальна Алея різьби з'явиться на Рахівщині

Фото
Укрінформ
У смт Великий Бичків, що на Рахівщині, 9-11 листопада відбудеться перший в Україні відкритий фестиваль-змагання "Битва різьбярів".

Про це повідомляється на сторінці фестивалю у Facebook.

“На вас чекає неймовірне видовище і справжні пристрасті змагань найкращих майстрів”, - обіцяють організатори битви, в програмі якої -  створення Алеї різьби, майстер-класи з різьби по дереву, ярмарок, виставка та багато цікавих сюрпризів.

На прес-конференції в Ужгородському прес-клубі депутат Рахівської районної ради Юрій Сас зазначив:  "Протягом двох днів різьбярі із Західної України: Закарпаття, Львівщини, Івано-Франківщини будуть створювати єдину Алею різьби. Кожен майстер матиме своє дерево, у якому зможе увічнити свій талант.  Наразі вже встигло зареєструватися близько 20 учасників".

Читайте також: На Закарпатті майстри зійдуться у «Битві різьбярів»

Проводитимуть змагання на території Великобичківської школи-інтернату.

За словами директора школи-інтернату Лілії Ільчук, ідея проведення "Битви різьбярів" зародилася саме тоді, коли постало питання щодо спилювання алеї старих дерев на території навчального закладу. Так вирішили поєднати приємне з корисним.

Великий Бичків – це справжній центр різьбярства. Саме тут живуть і працюють знамениті на всю країну майстри з художньої обробки дерева.

Як наголошують організатори фестивалю, його основна мета – відродження та популяризація різьбярства.

Також на сторінці заходу у соцмережі вони виклали фото робіт майстрів-учасників битви.

"Битва різьбярів"/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-