Стала відомою дата відкриття першого будинку Гауді

Стала відомою дата відкриття першого будинку Гауді

Укрінформ
Будинок Вісенс, що є визначною пам'яткою Барселони, відкриє свої двері для всіх охочих у четвер, 16 листопада, після масштабної реконструкції.

Перша робота видатного каталонського архітектора Антоніо Гауді буде доступна широкому загалу після понад столітнього перебування в приватних руках, повідомляє Сolibris.ua з посиланням на офіційний сайт Будинку Вісенс.

Зазначається, що наразі в будівлі проводиться завершальний етап відновлювальних робіт, які було профінансовано виключно з коштів приватних фондів.

Сайт будинку-музею вже розпочав онлайн-продаж квитків. Відвідати Будинок Вісенс можна буде двома способами: вільно без обмеження за часом і під час платних екскурсій каталонською, іспанською, англійською та французькою мовами в групах до десяти осіб.

Читайте також: У Барселоні туристів пустять у перший будинок Гауді

Стандартні квитки коштуватимуть гостям 16 євро. Знижки передбачено для жителів провінції Барселона, молоді, пенсіонерів, людей з обмеженими фізичними можливостями та членів багатодітних сімей. Двічі на рік, в Європейську ніч музеїв і Міжнародний день музеїв, музей прийматиме відвідувачів безкоштовно.

Будинок Вісенс – один із восьми проектів Антоніо Гауді, збудованих в Барселоні та її околицях, які ЮНЕСКО визнало об'єктами всесвітньої спадщини. Але досі він був єдиним з них закритим для публіки.

До нинішньої реконструкції будівля весь час слугувала житловим будинком, який був перетворений на три окремі квартири в 1920-х роках. Потім його використовували як резиденцію для однієї сім'ї.

Фото: casavicens.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-