Унікальні експонати китайського палацу-музею стали віртуальними

Унікальні експонати китайського палацу-музею стали віртуальними

Укрінформ
Національний палац-музей в Тайбеї (Тайвань), який є одним із дванадцяти найбільших художніх музеїв світу, оцифрував свою унікальну колекцію.

Як повідомляє Art news, наразі на офіційному сайті створено онлайн-базу, яка містить дані постійної експозиції стародавніх китайських імператорських артефактів. Тут можна побачити 70 тисяч зображень, доступних для вільного завантаження з метою особистого або ж наукового використання.

Зазначається, що це перший такий великий архів матеріалів з імператорської історії Китаю. Національному палацу-музею Тайбея належить одна з найбільших древньокитайских імператорських колекцій артефактів – від картин до рідкісних книг і різних творів мистецтва з нефриту, бронзи, кераміки.

Читайте також: У Піднебесній скляна стежка в горах тріскається під ногами туристів

База даних поки доступна лише двома мовами – китайською та англійською. Втім, англійська версія зараз досить обмежена і неповна – доступно лише близько 2000 об'єктів, і жоден із них не супроводжується будь-яким текстом англійською мовою. Це означає, що користувачеві потрібно буде провести власне дослідження, якщо він захоче дізнатися більше про певний об'єкт.

Натомість китайська версія має відразу два портали: один містить об'єкти каліграфії і живопису, а другий призначений для всього іншого.

За словами представників музею, незабаром база буде доповнена. Планується також додавати близько 500 фотографій щорічно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-