"Диванна туристка" представила фото з подорожей на виставці

Фото
Укрінформ
В одній з нью-йоркських галерей триває виставка "Мандрівниці з агорафобією".

Як пише Quartz, уродженка Нової Зеландії, яка живе в Лондоні, Джекі Кенні ніколи не використовувала професійну камеру та й узагалі не подорожує, однак це не завадило їй стати відомим тревел-фотографом.

Жінка страждає на агорафобію (страх відкритого простору). Їй складно вийти навіть з дому, тому вона "мандрує" світом за допомогою сервісу Google Street View, а скріншоти публікує на своїй сторінці в Instagram.

"Це дуже приємно, мати змогу подивитися на ці маленькі вулиці в Перу. Тоді як в реальному житті я б, напевно, думала про якнайшвидший шлях додому", – говорить Кенні.

Перетворившись на "диванну туристку", жінка протягом останніх двох років зробила понад 27 тисяч скріншотів. Іноді вона просиджує за комп’ютером по 18 годин на добу, вишукуючи гідні публікації кадри. Адже, за її словами, 99,999% того, що показує Google Street View, є жахливим.

Як би багато часу це не потребувало, Кенні бачить унікальну красу в тому, що вона називає Street View-фотографією. "Я люблю кут камери, цю легку дивність, 360-градусність і навіть розмиті обличчя. Все, що надає знімкам трохи потойбічності", - говорить вона.

Не маючи контролю над вже відзнятими знімками, жінка шукає сцени з сильними візуальними елементами, як-от гарне освітлення, синє небо, яскраві кольори або прекрасна архітектура.

Унікальну красу, яку бачить Кенні, вже оцінили понад 65 тисяч фоловерів її профілю в Instagram під назвою Agoraphobic Traveler. А до 15 жовтня це можуть зробити й поціновувачі мистецтва у Нью-Йорку, де триває її виставка.

Заради цієї події жінка навіть зібралася з силами і, наперекір шаленому страху перед авіаподорожами, таки прилетіла до США, пише Engadget. Вона налаштовувала себе на переліт два місяці, детально уявляючи собі всі етапи поїздки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-