До Кам'янця з'їдуться реконструктори на Schola militaria

До Кам'янця з'їдуться реконструктори на Schola militaria

Укрінформ
У Старому замку Кам'янця-Подільського з 29 вересня до 1 жовтня відбуватиметься фестиваль військово-історичної реконструкції Schola militaria.

Як повідомляє прес-служба Кам’янець-Подільської міської ради, цього року захід відбуватиметься у новому форматі та збере понад сто учасників.

За словами директора Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника та голови міського військово-історичного товариства Олександра Заремби, відмінність цьогорічного фестивалю від попередніх у тому, що на Schola millitaria-2017 організатори поєднають історичну реконструкцію та музей.

Він також зазначив, що свої реконструкторські можливості демонструватимуть «Курінь Печерської сотні» (Київ, Львів), «Мушкетери Виговського» (Одеса, Київ), «49 орта джамаат» (Київ), гості з Польщі. А також вперше планується приїзд реконструкторів із Великої Британії, які  мають намір продемонструвати показові виступи з тактики пікінерських підрозділів.

Уся програма фесту буде розділена на два блоки: власне реконструкторський і пізнавальний. До першого увійдуть чотири презентації груп історичної реконструкції з коментарями ведучого, змагання мушкетерів та пікінерів, маневри та церемоніал піших підрозділів залоги, змагання у стрільбі з луку.

Читайте також: Реконструктори покажуть народження Чернігова

Другий блок заходів наповнять екскурсії табором учасників для усіх охочих, робота ремісничого містечка, виставка предметів археології з розкопок у Старому місті, дитячий майданчик для юних мушкетерів, лекції та майстер-класи.

Доповнить програму виступ відомого лірника, кобзаря і бандуриста Тараса Компаніченка.

Варто зазначити, що вхідна плата на період проведення фестивалю до Старого замку не зміниться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-