Інноваційний туристичний маршрут почав діяти у Львові

Інноваційний туристичний маршрут почав діяти у Львові

Укрінформ
У Львові розпочав роботу унікальний інноваційний туристичний маршрут, прокладений за книгою Ілька Лемка «Львів понад усе». 

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в прес-службі міської ради.

«Туристичний маршрут «Вперше у Львові» об’єднує 15 найцікавіших відкриттів та історичних пам’яток міста. Серед них – Ратуша, Кафедральний собор, каплиця Боїмів, аптека «Під золотою зіркою», палац Потоцьких, парк ім. Івана Франка,  національний університет ім. І. Франка, Оперний театр і пам'ятник Т. Шевченкові, Єзуїтський костел, Природничий музей, театр ім. Марії Заньковецької, Вірменська церква, музей-пошта, Домініканський собор, пам'ятник Івану Федорову», - зазначили в прес-службі.

«Розумний» маршрут прокладено за допомогою стрілок та спеціальних табличок з QR-кодами, символікою та номерами локацій. Таблички з QR-кодами на маршруті встановлюються безпосередньо біля пам'яток, а стрілки вказують шлях до наступної локації. Стартує маршрут біля фонтану Нептуну, що на площі Ринок. Його загальна довжина – 3,5 км. Так гості й жителі міста зможуть за 2-3 години ознайомитися з цікавими пам’ятками й дізнатися про них подробиці. Символом львівського маршруту став привітний левчик.

Читайте також: Харків запускає «розумні» маршрути для покоління Z

Зазначається, що під час зчитування QR-коду за допомогою смартфона або планшета людина потрапляє на сторінку з докладним описом і фото найближчого історичного чи культурного об'єкта – площі, будинку, пам'ятника. До опису пам’яток додаються посилання на детальну карту міста із зазначенням місць, де розташовано інші QR-таблички.

Додатково до інтернет-версії маршруту «Вперше у Львові» створено паперові путівники з описом маршруту та локацій. Їх можна знайти в Центрі туристичної інформації та в магазинах Vodafone у Львові.

Маршрут доступний чотирма мовами: українською, англійською, німецькою та польською, а згодом буде китайською. Також розглядається варіант французького перекладу.

Фото на першій сторінці: http://senfil.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-