Базу відпочинку «Вуглик» на Азовському узбережжі повернуто у держвласність

Базу відпочинку «Вуглик» на Азовському узбережжі повернуто у держвласність

Укрінформ
У Донецькій області базу відпочинку на березі Азовського моря повернуто в державну власність.

Про це у середу повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Мангушським відділом Маріупольської місцевої прокуратури №1 під час опрацювання рішень суду, розміщених в Єдиному реєстрі судових рішень, встановлено факт незаконного відчуження бази відпочинку «Вуглик», яка розташована на березі Азовського моря в Мангушському районі Донецької області та перебуває у державній власності», - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, рішенням Першотравневого районного суду Донецької області у червні 2016 року задоволено позов однієї з громадських організацій до державного товариства про визнання права власності на базу відпочинку «Вуглик», яка розташована в с. Білосарайська Коса. Внаслідок ухвалення незаконного рішення базу відпочинку без будь-якого матеріального відшкодування її вартості передали у приватну власність.

Читайте також: Кабмін забрав у держвласність частину автодороги

За принципової позиції прокуратури на рішення Першотравневого суду подано апеляційну скаргу в інтересах держави в особі Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Апеляційний суд Донецької області скаргу прокурора задовольнив, рішення суду першої інстанції скасовано, у визнанні права власності на державне майно відмовлено.

Прокуратура направила листа на адресу державного реєстратора про внесення запису про реєстрацію права власності на базу відпочинку за державою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-