У МОЗ розповіли, чи вплинули медузи на безпечність води біля узбережжя Одеси

У МОЗ розповіли, чи вплинули медузи на безпечність води біля узбережжя Одеси

Укрінформ
Морська вода на курортах Одещини станом на п’ятницю, 15 вересня, відповідає за санітарно-мікробіологічними показниками нормативним вимогам і безпечна для купання.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила завідувач відділу організації санітарно-епідеміологічних досліджень ДУ «Одеський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» Олена Варецька.

«Морська вода поряд із пляжами «Лузанівка», «Ланжерон», «Отрада», «Дельфін», «Аркадія», «Чайка», а також пляжами 13-ї і 16-ї станцій Великого фонтана та іншими повністю відповідає нормам – як за хімічним, так і за бактеріологічним показниками. Це підтверджено лабораторними дослідженнями проб морської води, взятих у різних районах", – зазначила Варецька.

Читайте також: На поромному маршруті Стамбул - Одеса застрягли на півтора місяця 12 нелегалів

За її словами, протягом останніх днів, щоправда, у воді спостерігається чимало медуз, яких прибиває до узбережжя штормами. Через це варто просто бути уважними у воді.

За даними морських гідрологічних постів, температура води біля узбережжя Одеси станом на 15 вересня становить 20-21 градус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-