Рештки прадавніх тварин покажуть у новому геопарку на Харківщині

Рештки прадавніх тварин покажуть у новому геопарку на Харківщині

Укрінформ
У басейні річки Сіверський Донець на території Вовчанського району Харківської області за участю партнерів із Фінляндської Республіки заплановано створення геопарку "Верхнє Придонцов'я".

Про це заявив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, повідомляє прес-служба відомства.

Зазначається, що створення цього комплексного туристичного продукту має підвищити привабливість Харківщини для внутрішніх і зовнішніх туристів та збільшити її конкурентоспроможність у національному й міжнародному масштабах. Для мандрівників обіцяють облаштувати туристичні, екскурсійні об’єкти, геологічні, екологічні й історико-культурні пам’ятки, відпочинкові території.

Зокрема, в межах проекту буде організовано експозиційно-виставкову репрезентацію моделей та остеологічних решток викопних тварин, ареал розселення яких охоплював терени сучасної Харківської області (на базі Історико-археологічного музею-заповідника "Верхній Салтів" імені В.О. Бабенка).

Читайте також: Львівщина матиме ще один національний природний парк

Крім того, буде розроблено систему зручної навігації для туристів, що подорожують громадським, власним автомобільним та велосипедним транспортом. Також геопарк стане майданчиком для створення наукового полігону з вивчення геології регіону, який використовуватиметься в навчальних, наукових і туристичних цілях.

В облраді розраховують, що геопарк "Верхнє Придонцов'я" увійде до Європейської мережі геопарків.

Фото: iuriyshevchenko.livejournal.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-