Вартість бюджетної поїздки до Амстердама зросте

Вартість бюджетної поїздки до Амстердама зросте

Укрінформ
Влада столиці Нідерландів планує збільшити туристичний збір до 10 євро за ніч з людини, щоб скоротити кількість бюджетних туристів і зробити життя місцевих комфортнішим.

Про це повідомляє The Guardian.

"Міська рада розглядає можливість введення системи, за якої туристи платять фіксовану суму за ніч розміром 10 євро плюс відсоток від рахунку за проживання в готелі. Такий податок значно збільшить вартість бюджетної поїздки в місто", - йдеться в публікації.

У мерії міста хочуть бачити мандрівників, які зупиняться в Амстердамі на кілька днів, відвідають музеї, галереї й дорогі ресторани, а не тих, хто "приїжджає на вихідні перекусити фалафель і потинятися в кварталі Червоних ліхтарів".

Читайте також: Відпочинок на Майорці та Ібіці коштуватиме дорожче

Зазначається, що турпотік до Амстердама щорічно збільшується: за п'ять років число туристів зросло майже на третину. Так, торік місто, в якому проживає 850 тисяч осіб, відвідали близько 17 мільйонів гостей. За інформацією міської ради, понад чверть туристів вибирає для проживання бюджетні готелі Амстердама, приносячи обмежений дохід в міську казну.

Саме тому влада розробила досить радикальний податковий план. Якщо зараз туристи платять додатково 5% від рахунку за проживання в готелі в центрі, то 2018 року турзбір підвищиться до 6%, разом із яким планують ввести і фіксовану плату 10 євро за ніч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-