Вхід до французьких музеїв та палаців на два дні стане безкоштовним

Вхід до французьких музеїв та палаців на два дні стане безкоштовним

Укрінформ
У Франції багато історичних та культурних об'єктів безкоштовно відчинять свої двері для відвідувачів у рамках Європейських днів культурної спадщини.

Як пише tio.by, в суботу та неділю, 16 і 17 вересня, майже 17 000 французьких пам'ятників і установ культури буде відкрито для відвідування. У туристів з'явиться прекрасна можливість побувати в закритих для публіки будівлях суду, торгових палатах, а також відвідати музеї та замки.

Зазначається, що крім Лувра, замків Луари та Версальського палацу, в ці дні можна буде відвідати штаб-квартири телевізійних каналів, старі в'язниці, фабрики і заводи.

Читайте також: В ОАЕ відкриють величезний сафарі-парк

У Парижі варто відправитися в резиденцію президента Франції - Єлисейський палац, готель Beauvau, де тепер розташовується Міністерство внутрішніх справ, і на виставку "наукової поліції". Також гіди радять завітати до знаменитого будинку кримінальних служб на набережній Орфевр, французького Сенату, теплиць Люксембурзького саду і школи танців Паризької опери.

У Ліоні для публіки відкриється закулісся оперного театру, історична лікарня l'Hôtel-Dieu, міська ратуша, готель Des Célestins. У Бордо буде шанс побачити зсередини базиліки Святого Михайла і Святого Серіна, собор Святого Андрія, Національну оперу і мерію. У Лозанні для місцевих жителів і туристів відкриють двері церква Святого Герасима і скарбниця абатства Сен-Моріс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-