Лицарі

Лицарі "запалять" на ристалищі під Києвом

Укрінформ
На території Древнього Києва в "Парку Київська Русь" упродовж 15-17 вересня триватиме Міжнародний чемпіонат з середньовічного бою "Зов героїв".

Про це повідомляється на офіційному сайті Парку.

"Приїжджайте 15, 16 і 17 вересня на наймасштабніший фестиваль року – Міжнародний чемпіонат з середньовічного бою "Зов героїв", відомий у всьому світі. Понад 300 найкращих бійців з України, Білорусі, Франції, Данії, Ізраїлю та інших країн вийдуть на поле битви і проведуть повноконтактні бої в лицарських обладунках і з середньовічною зброєю", - йдеться в публікації.

Помірятися силами на ристалищі Древнього Києва зберуться спортсмени, серед яких –представники національних збірних з історичного бою багатьох країн, переможці та учасники міжнародних чемпіонатів, найбільш титуловані бійці світу.

Як зазначається на сторінці заходу в Facebook, програма чемпіонату надзвичайно насичена. Вона розпочнеться в субботу, 16 вересня, з масштабної масової битви "стінка на стінку". А далі протягом двох днів відбуватимуться поєдинки в номінаціях "меч-меч" і "щит-меч" (також буде окрема жіноча номінація) та видовищні групові бої в номінаціях "5 на 5 бійців" і "16 на 16 бійців". Найбільш запеклі бої відбудуться в неділю, 17 вересня. Це будуть поєдинки найсильніших – півфінальні та фінальні битви.

Читайте також: Лицарі та козаки покажуть видовищність баталій на "Самар-Дніпро-Фесті"

Організатори запевняють, що під час заходу буде змога подивитися на об'єднання різних історичних епох: давньослов'янський витязь у важкій кольчузі ХІ століття схрестить меч із західноєвропейським лицарем в повному обладунку ХVІ століття.

Передбачено й програму для дітей. Зокрема, буде організовано локацію "спорт-меч", де малечу одягнуть в м'яке й легке екіпірування, дадуть в руки м'які мечі й навчать прийомам справжнього бою.

Міжнародний чемпіонат "Зов героїв" вперше відбувся в "Парку Київська Русь" 2013 року. З кожним роком зростає кількість його учасників і країн, з яких вони приїхали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-