Австралія отримала рекордні прибутки від туризму

Австралія отримала рекордні прибутки від туризму

Укрінформ
Іноземні туристи минулого року витратили в Австралії рекордні 40 мільярдів доларів – значною мірою такому сплеску сприяло 10-відсоткове зростання числа китайських відвідувачів Зеленого континенту.

Про це повідомляє news.com.

 «Витрачаючи гроші в Австралії, міжнародні туристи сприяють економічному зростанню і створенню робочих місць. Ми спостерігаємо рекордне зростання прибутків від у туризму у всіх штатах і територіях», - заявив федеральний міністр туризму Стівен Чобо.

Читайте також: Австралійці запустять найдовший авіамаршрут у світі

Повідомляється, що лише китайські та американські туристи, число яких минулоріч було більшим, ніж будь-коли до цього, сприяли зростанню прибутків на 7%. Так, кількість відвідувачів з Китаю зросла до 1,16 мільйона, а за час свого перебування у країні кенгуру вони витратили понад 9,8 млрд доларів, тоді як 706 тисяч американських туристів збагатили австралійців на 3,8 млрд доларів.

Загалом, впродовж року до червня (фінансовий рік тут закінчується у червні) Австралію відвідали 7,8 млн іноземних туристів, що майже на дев'ять відсотків більше, ніж за попередній аналогічний період. Таким чином, кожен з мандрівників витратив понад 5 тис. дол.

Найбільша їх частина - понад 1,23 млн осіб – представники Нової Зеландії, які залишалися основним джерелом іноземних гостей Австралії. Однак при цьому їх витрати скоротилися у порівнянні з попереднім роком.

Читайте також: Австралійські вчені розшифрували вавилонські писання

Найпопулярнішими регіонами Австралії серед іноземних відвідувачів стали штати Новий Південний Вельс, Вікторія та Квінсленд. При цьому Новий Південний Вельс поглинув більшу частину витрат, які зросли на 11% - до 10 мільярдів доларів, 9 мільярдів з яких було витрачено у Сіднеї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-