На українсько-польському кордоні можуть побудувати ще чотири пункти пропуску

На українсько-польському кордоні можуть побудувати ще чотири пункти пропуску

Укрінформ
Україна і Польща обговорюють можливість передбачити у бюджетах обох країн на 2018 рік коштів на будівництво на спільному кордоні чотирьох нових пунктів пропуску і ремонт двох діючих.    

Про це заявив у середу українським журналістам голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час Економічного форуму у Криниці-Здруй, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Одна з ідей, яку ми зараз проговорюємо, це - спільний об'їзд кордону України та ЄС і виділення коштів вже на наступний рік на будівництво чотирьох нових переходів тільки між Україною і  Польщею  і реставрацію двох переходів, які вже існують і потребують відновлення. Зараз важливо, щоб ми спільно з Польщею змогли проінспектувати наш спільний кордон і закласти в бюджет на 2018 році як з української, так і з польської сторони необхідні кошти для інфраструктури, для створення цих переходів”,- заявив Парубій.

На його переконання, розбудова сучасної прикордонної інфраструктури і збільшення кількості переходів дасть додаткові можливості для економічної співпраці і розвитку туризму.

Голова Верховної Ради зазначив, що розбудова інфраструктури реалізовуватиметься в рамках Карпатської стратегії.  

Парубій уточнив, що йдеться про розширення з українського боку пунктів пропуску “Рава-Руська” та “Краківець”, а також будівництво на кордоні двох нових пунктів у Львівській області та по одному у Волинській та Закарпатській. Одним із запланованих пунктів пропуску на Львівщині є “Нижанковичі-Мальховівіце”, розмови про будівництво якого ведуться вже багато років. Натомість на Закарпатті йдеться про пункт пропуску, який буде на території Національних парків по обидва боки кордону.

“На Закарпатті складність полягає в тому, що перехід, який заплановано на нашій і польській території, розташований на території Національного парку. Тому обговорюється питання, аби цей перехід був пішохідним, велосипедним, туристичним”,- зазначив голова Верховної Ради України. 

Відповідаючи на запитання Укрінформу, маршалок Сенату Польщі підтвердив, що під час зустрічі з Парубієм активно обговорювалося будівництво нових пунктів пропуску на кордоні.

Читайте також: Парубію у Польщі обіцяють розібратися з "Меморіалом орлят" у паспортах

“Є така політична воля, щоб пунктів пропуску було більше, оскільки почав діяти безвізовий рух і є проблеми (зі швидким перетином кордону)”,- наголосив Карчевський. 

Як повідомлялося, Парубій у рамках візиту до Криниці-Здруй зустрівся з маршалками Сейму та Сенату Мареком Кухцінським та Станіславом Карчевським, а також взяв участь в одній з дискусійних панелей на форумі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-