У Саудівській Аравії знайшли скелет доісторичного слона

У Саудівській Аравії знайшли скелет доісторичного слона

Укрінформ
Саудівські та американські палеонтологи виявили в пустелі кістки слона виду Palaeoloxodon recki, віком близько 500 тисяч років.

Дослідники припускають, що це тварина жила на аравійському півострові в той же час, що й предки сучасних людей, пише Live Science.

Ці слони були на 50% більші за своїх сучасних родичів. Припускають, що знайдені кістки належали дорослому самцю. Дослідники відкопали близько 60% цілого скелета слона, що дозволило їм створити 3D-модель і дізнатися, як виглядала давня тварина.

Читайте також: Біля Олімпійського стадіону в Римі знайшли два стародавніх саркофаги

"Palaeoloxodon recki був як мінімум на 50% більший і важчий за сучасних слонів", - зазначає дослідник Ден Фішер, директор Музею палеонтології в університеті штату Мічиган.

Дослідники поки не можуть сказати, чи були сусідами зі слонами в цю пору предки людини, адже півмільйона років тому Аравійський півострів ще не був піщаною пустелею. Це була територія з вологим кліматом і буйною рослинністю.

"Ми знаємо, що ранні люди були сучасниками цих слонів в цій частині Аравійського півострова. Хоча ми ще не знайшли місця, де ці слони були поруч з ознаками людської діяльності, ми готові інтерпретувати будь-які такі відкриття, коли вони виникнуть", - додав Ден Фішер. При цьому вчений підкреслив, що мова йде не про Homo Sapiens, а лише про предків людини розумної.

Фото: Saudi Geological Survey

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-