Зимна Вода збере лемків з усього світу

Зимна Вода збере лемків з усього світу

Укрінформ
Протягом 26-27 серпня у селі Зимна Вода триватиме III Львівський обласний фестиваль «Гомін Лемківщини», в якому візьмуть участь колективи та гості з різних країн світу.

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

"Цьогоріч участь у фестивалі  вперше візьмуть колективи із Польщі, Словаччини, США, Канади та Сербії. Основний наголос фестивалю – звучання лемківської пісні та танців. Відтак, відвідувачі зможуть ознайомитись з особливістю лемківської культури, її  традиціями та історією", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в межах фестивалю заплановано концертно-художню програму за участі фольклорних та естрадних виконавців, музичних гуртів, танцювальних колективів. Також відбудеться виставка робіт народних майстрів, майстер-класи, мистецькі та спортивні активності.

Читайте також: На Львівщині туристів поведуть до бункера пропаганди УПА

Початок заходів у суботу, 26 серпня, о 14:00.

Лемки – західна етнографічна гілка українського народу, яка століттями проживала по обох схилах Карпат. У міжвоєнний час ХХ ст. чисельність лемків-русинів у світі сягала близько 1 млн 623 тис.осіб. Упродовж 1945-46 рр. на підставі угоди між урядом УРСР і Польським Комітетом Національного Визволення на схід України було депортовано майже 485 тис. осіб. Тисячі лемків у голодні 1946-47 роки повернулися в Галичину, ближче до Карпат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-