Свято Збаразького замку матиме дві локації

Свято Збаразького замку матиме дві локації

Укрінформ
Цьогорічне Свято Збаразького замку, яке відбудеться в четвер, 24 серпня, в місті Збараж Тернопільської області, організатори вирішили розділити на дві частини. 

Про це заявив заступник генерального директора Національного історико-культурного заповідника "Замки Тернопілля" Руслан Підставка, повідомляє Zruchno.Travel.

"Цього разу в Збаразькому замку буде мало святкових позицій через те, що свято розділять на дві локації – історичну частину на себе бере Національний заповідник "Замки Тернопілля", а розважальний концерт організує обласне управління культури", ‒ пояснив  Підставка.

За його словами, в замку на гостей чекатимуть традиційні лицарські турніри, виступи творчих колективів району та презентація книги Василя Шкляра "Проща", присвяченої боротьбі УПА на Тернопільщині. Свято розпочнеться об 11:30 молитвою за Україну на площі перед пам’ятним знаком жертвам політичних репресій.

Читайте також: Замок-"корабель" на Тернопільщині запрошує намолотити зерна

У прес-службі Тернопільської ОДА пояснили, що облаштують дві локації свята для того, щоб збільшити кількість місць для гостей свята, яких цього року очікують кілька тисяч.

"Додаткова локація стадіону, що знаходиться зовсім поруч із палацом-фортецею, має урізноманітнити захід та збільшити кількість місць. Перед початком вечірнього концерту тут проведуть футбольний матч на Кубок області. А після нього на стадіон вийде місцева зірка Павло Доскоч та інші музичні колективи. Особливістю свята стане містечко мультиспорту, надане відділом сім’ї та молоді", – повідомили у прес-службі.

Відомо, що Збаразький замок відзначить своє свято восьмим з тринадцяти замків Тернопільскої області, які беруть участь у проекті "Свята замків Тернопілля". За задумом організаторів, проект має привернути увагу туристів до історичних пам’яток області, деякі з яких потребують суттєвої реставрації та інвестицій. Наступне свято планують провести 3 вересня в Підзамочку, де від замку ХVІІ століття залишилися лише руїни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-