У Вінниці відкопали німецький сейф часів Другої світової

У Вінниці відкопали німецький сейф часів Другої світової

Оновлено
Укрінформ
У Вінниці на місці проведення ремонтних робіт на тепломережі було знайдено німецький сейф часів Другої світової війни.

Знахідку вночі, 21 серпня, виявили перехожі, які звернулися з інформацією про неї до поліції, повідомляє Вінниця.Ок.

Уже вранці археологи ідентифікували металевий ящик як німецький сейф. Його за допомогою екскаватора викопали і дістали на поверхню. На сейфі – написи німецькою і три кодові замки.

Знахідку відвезли до Вінницького обласного краєзнавчого музею, де науковці та історики розібрали його. Під прогнилим металом знайшли документи.

«Як і попередньо припускали, в сейфі були документи першої половини ХХ століття.  Частина російською мовою. Ймовірно, це передвоєнні документи 30-х років, які належали одному з вінницьких підприємств. За структурою пресування цих документів можна припусти, що їх насправді туди напхали багато. Це знахідка. Сейф та документи – це артефакти, які цінні й важливі для міста», - розповів історик Олександр Федоришен.

На дні сейфу – напис «Warszawie-Berlin». За інформацією Вінниця.info, його планують експонувати в краєзнавчому музеї. Долю документів вирішуватимуть науковці.

Як повідомляє Depo.Вінниця, знайдений німецький сейф активізував археологів, які почали розкопки місцевості на вулиці Магістратській. Там фахівці вже встигли знайти керамічну плитку із Зіркою Давида й срібні німецькі монети.

Фото: Олександр Лапін/Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-