Черкаські сапери створили музей трофеїв

Черкаські сапери створили музей трофеїв

Фото
Укрінформ
У Черкасах відкрито музейну експозицію, в якій представлено артилерійські снаряди, інженерні міни, підривні пристрої.

На спеціальних стелажах розміщено понад 200 експонатів, пов’язаних із діяльністю саперів, повідомляється на сайті Управління ДСНС України в Черкаській області.

"Це своєрідний музей трофеїв. Проте в ньому, замість шкір, рогів та опудал, які символізують вдале полювання, зібрані не менш цінні експонати. Снаряди, міни, набої, авіаційні бомби, гранати, боєприпаси систем залпового вогню від "Градів" до "Ураганів", РПГ та АГС, саперні та інженерні міни. Усі вони були зібрані впродовж 2006-2017 років, під час виконання спеціальних завдань штабу в зоні проведення антитерористичної операції», - розповів заступник начальника групи піротехнічних робіт Микита Бондаренко.

Крім експонатів з Донеччини та Луганщини, тут є боєприпаси із Запорізької, Харківської, Черкаської областей. Усі вони знешкоджені й уже не загрожують людям.

Зазначається, що від початку ця експозиція створювалася найперше з навчальною метою, щоб познайомити і молодь, і дорослих з правилами безпеки на випадок виявлення боєприпасів.

Розміщено музей, створений за ініціативи самих піротехніків, на території аварійно-рятувального загону спецпризначення Управління ДСНС у Черкаській області. 

Фото: ck.dsns.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-