На Харківщині покажуть традиції скіфів

На Харківщині покажуть традиції скіфів

Укрінформ
Другий етнофестиваль "Аланські витоки", де гостям продемонструють традиції скіфів, відбудеться у Вовчанському районі Харківської області 9 і 10 вересня.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів завідувач відділу культури і туризму Вовчанської РДА Микола Лесніков.

"Фестиваль заснований з ініціативи влади району та благодійного фонду "Харків з тобою" в межах обласного проекту "Перлина Слобожанщини", спрямованого на популяризацію культури і традицій рідного краю. Саме тут в період Середньовіччя мешкали алани - кочові племена скіфо-сарматського походження", - зазначив Лесніков.

За його словами, 9 вересня на Салтівському водосховищі відбудеться регата на честь 50-річчя обласної Федерації вітрильного спорту. А 10 вересня на майданчику біля історико-археологічного музею в селі Верхній Салтів заплановані екскурсії місцями археологічних розкопок, які проведуть співробітники музею.

Читайте також: Запорізька область презентувала 10 нових туристичних продуктів

"Учасники літньої археологічної експедиції Харківського національного університету ім. Каразіна виявили тут одразу три древніх катакомбних поховання, причому одне з них вже обладнано для відвідувань туристами. Експонати, знайдені археологами, підтверджують, що тут жили алани - іраномовні кочові племена, перші згадки про яких знайдено в письмових джерелах 8-10 століть н.е. Низка експонатів - предмети начиння і прикраси - покажуть в музеї. Як зразок житла аланів спеціально облаштовано землянку аланского періоду", - додав Лесніков.

За його словами, в межах фестивалю також відбудуться концерти фольклорних колективів, ярмарок творів народних майстрів та виставка-продаж апетитних виробів кращих кулінарів району.

 "Спортивною прикметою фестивалю стануть популярні у скіфів "Ігри воїнів": метання списа, штовхання ядра, стрільба з лука", - сказав посадовець.

Як стало відомо, гостей заходу готові прийняти місцеві готелі класу "Зелений туризм", порядок гарантує поліція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-