У Відні з'явився

У Відні з'явився "Товстий будинок"

Фото
Укрінформ
На галявині перед головним фасадом Верхнього Бельведера - приголомшливого зразка архітектури бароко у Відні - розмістилася інсталяція австрійського художника-скульптора Ервіна Вурма під назвою "Товстий будинок".

Як пише Dezeen, Ервін Вурм вперше створив "Товстий будинок" (Fat House) 2003 року. За його задумом, будинок неабияк "набрав вагу", щоб наочно продемонструвати сучасну культуру споживання.

Будиночок зовні нагадує стандартну споруду під скатним черепичним дахом, вхідними дверима і вікнами з обох сторін. Але ось стіни його виглядають так, немов покусані бджолами. Такий ефект було досягнуто завдяки використанню полістиролу на металевому каркасі.

Всередині будинку відвідувачі можуть переглянути документальний фільм від Ервіна Вурма і Бріджит Кованц про підготовку до Венеціанського Бієнале, де Вурм буде курирувати національний павільйон Австрії.

Музей сучасного мистецтва, який розташовано на території Бельведера, придбав "Товстий будинок" і зараз виставляє його для привернення уваги до нових експозицій, серед яких є і творіння Ервіна, а саме серія з 54 скульптур Performative Sculptures. Скульптура залишатиметься на місці до 10 вересня.

Фото: Dezeen

Фото на першій сторінці http://styleinsider.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-