Сколівські бескиди стануть зручнішими для туристів

Сколівські бескиди стануть зручнішими для туристів

Укрінформ
На території Національного природного парку «Сколівські бескиди» розпочалося облаштування рекреаційних зон «Водоспад на р. Кам'янка» й «Урочище Колодка».

Загальна вартість проектів становить 620 тис. грн, повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, поблизу водоспаду на річці Кам'янка планують поновити існуючі та створити нові місця тимчасового відпочинку мандрівників, встановити інформаційно-охоронні та заборонні знаки, інформаційні стенди, зменшити рівень забруднення та покращити екологічний стан території.

«У процесі реалізації заходу з облаштування рекреаційної зони в урочищі «Колодка» буде зменшено негативний вплив від неконтрольованого відвідування території парку та її засмічення, організовано потік відпочивальників виключно в облаштованих та відведених для цього місцях, що відповідатиме режиму території та не завдаватиме шкоди природним комплексам та об’єктам ПЗФ, підвищено рівень інформативності, обізнаності, екологічного мислення і культури відвідувачів щодо правил поведінки в лісі, місць можливого відпочинку та його умов», - розповів директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник.

Читайте також: Цуманська пуща манить туристів унікальним автомаршрутом

Крім того, буде проведено поточний ремонт еколого-просвітницьких центрів у Бутивлянському та Крушельницькому лісництвах НПП «Сколівські Бескиди». Це, переконані в облдержадміністрації, допоможе створити комфортні умови для перебування відвідувачів.

Проекти втілюються в межах комплексу природоохоронних заходів, які фінансуються з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2017 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-