Закарпаття заробило на туристах на третину більше, ніж торік

Закарпаття заробило на туристах на третину більше, ніж торік

Укрінформ
Надходження від туристичних зборів до місцевих бюджетів Закарпатської області збільшилися на 35% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляється на сайті Головного управління Державної фіскальної служби у Закарпатській області.

"До місцевих бюджетів Закарпаття надійшло майже 1 млн 448 тис. грн туристичного збору. Ці кошти сплатили протягом семи місяців 2017 року громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які відвідали Закарпатську область та отримували послуги з тимчасового проживання (ночівлі). Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження від цього збору зросло на 372 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Як розповіла начальник управління туризму і курортів Закарпатської ОДА Любов Когуч в коментарі Zruchno.Travel, збільшення бюджетних надходжень від туристичного збору свідчить про зростання туристичного потоку. Це відбувається завдяки розвитку різних туристичних напрямків, передусім, подієвого туризму.

Читайте також: За два роки зовнішній туристичний потік до Києва зріс більш як на чверть

"Кожного тижня у нас проходить по кілька фестивалів – їх число з кожним роком тільки зростає. Крім того, з’являються нові атракції для різних видів відпочинку – влітку, в першу чергу, для активного проведення часу", – уточнила Когуч.

За даними управління, найбільше туристів на Закарпатті приїжджає з сусідніх областей – Івано-Франківської, Тернопільської, Рівненської. Крім того, багато гостей з великих міст – Одеси, Харкова, Києва і Дніпра, з якими у Закарпаття налагоджено гарне транспортне сполучення – ходять прямі поїзди. А серед іноземців найбільше туристів з Угорщини, яких в першу чергу цікавить історичний туризм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-