На Львівщині стартує міжнародний бойківський фестиваль

На Львівщині стартує міжнародний бойківський фестиваль

Укрінформ
У місті Турка на Львівщині сьогодні стартує фестиваль "Всесвітні бойківські фестини".

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

"У середу, 2 серпня, у м. Турка відбудеться урочисте відкриття шостих Всесвітніх бойківських фестин... О 12:00 год на найвищих горах Львівщини – Пікуй, Магура, Маківка, фортеця "Собінь" та інші - запалають сигнальні вогні "Фестинної ватри", що сповіщатимуть про початок фестин", - йдеться у повідомленні.

Під час фестивалю у Турці діятиме Бойківський ярмарок, відбудеться похід до пам’ятного хреста "Старий Руський путь" - шлях християнства в Галичину, присвячений 1029-річчю хрещення Київської Русі (полонина с. Либохора).

Читайте також: Кам’янець запрошує на новий фестиваль

Окрім того, відкриють туристичні походи до пам’ятного хреста першого бою Українських січових стрільців на Ужоцькому перевалі (с. Сянки), похід до витоку річки Дністер (с. Вовче), також відбудуться засідання круглого столу на тему: "Історія і сучасний стан декоративного та ужиткового мистецтва Бойківщини", зазначили в департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА.

Сьогодні відкриється виставка образотворчого та бойківського ужиткового мистецтва "Вулиця народних майстрів", майстер-клас та програма "Експоцентру" на майдані Тараса Шевченка. А на вул. Молодіжній, 68 о 15:00 розпочнеться Всеукраїнський турнір з шашок.

О 18:00 розпочнеться концерт гуртів національно-патріотичного спрямування, о 19:00  – вечірній концерт.

Як повідомляв Укрінформ, Бойківські фестини триватимуть до 6 серпня і запропонують учасникам та гостям понад 85 окремих подій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-