Міжнародний фестиваль меду відбудеться в Івано-Франківську

Міжнародний фестиваль меду відбудеться в Івано-Франківську

Укрінформ
В Івано-Франківську 22 липня вперше відкриють міжнародний фестиваль «Меди Прикарпаття». Його учасниками стануть пасічники з України, Польщі та Литви.

Про це в Івано-Франківську на прес-конференції повідомив співорганізатор фестивалю, голова Спілки пасічників Прикарпаття Іван Юсько.

«Ідею фестивалю «Меди Прикарпаття»  ми виношували не один рік. Його мета – популяризація здорового харчування людей та професії пасічників. На ярмарку меду очікуємо пасічників з усіх регіонів України. З міжнародних делегацій виявили бажання приїхати пасічники з міст Люблін, Жешув та Варшави. Також буде невелика делегація з Вільнюса», - повідомив Іван Юсько.

Він зауважив, що загалом учасниками фестивалю меду стануть більше 60 пасічників. Організатори дійства обіцяють, що вони  привезуть найрізноманітнішу продукцію бджільництва, вулики, рамки та  необхідну літературу. На ярмарку, обіцяють, продаватимуть лише сертифікований «Питний мед», тоді як  «самогонки, розведеної з медом, яку називають «медовухою», на фестивалі  не буде».

Читайте також: Сир з чорницею та пісня про «брендушки»: Гуцули відсвяткували «Полонинське літо»

Дводенний фестиваль меду розпочнеться в Івано-Франківську 22 липня на площі Ринок. У його програмі, окрім ярмарку, передбачені майстер-класи та семінари про види, сорти та якість меду.

Відомо, що в Івано-Франківській області працюють близько 11 тисяч пасічників, з них понад 500 увійшли до обласної спілки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-