Безвіз збільшив пасажиропотік аеропорту «Київ» на 60%

Безвіз збільшив пасажиропотік аеропорту «Київ» на 60%

Укрінформ
Пасажиропотік за кордон через аеропорт «Київ» (Жуляни) збільшився на 60% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року після початку дії безвізового режиму між Україною та ЄС.

Про це заявив в.о. начальника Київської міської митниці Державної фіскальної служби України, в зоні відповідальності якої знаходиться пункт пропуску «Аеропорт «Київ» (Жуляни)», Сергій Тупальський, повідомляє прес-служба КМДА.

«Починаючи з 11 червня, через цей пункт пропуску в Європу виїхали майже 40 тис. громадян, в’їхали з країн ЄС в Україну – 39,5 тис. осіб. Близько 75% подорожуючих – українці. Показники аналогічного періоду минулого року відповідно становлять 25 і 24,5 тисяч осіб. Це перевищує всі наші очікування. До того ж збільшилася кількість міжнародних рейсів в аеропорту. Всього за місяць з’явилися 9 нових маршрутів до країн ЄС», – сказав Тупальський.

Читайте також: Активно подорожують за кордон лише 10% українців

Як повідомлялося, з 11 червня спеціалісти Державної фіскальної служби і Державної прикордонної служби України перейшли на посилений режим контролю в прикордонних пунктах пропуску. Це пов’язано з очікуваним збільшенням пасажиропотоку через кордон у зв’язку зі вступом у силу безвізового режиму між Україною та ЄС. Тоді відомства очікували збільшення пасажиропотоку орієнтовно на 30%.

За даними Держприкордонслужби, за місяць правом безвізових подорожей вже скористалися 95 460 громадян України.

При цьому з початку дії безвізу зафіксовано лише 50 відмов українцям у перетині кордону, переважна більшість з яких через непідтвердження мети поїздки та відсутність фінансового забезпечення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-