На Поліссі стартував колоритний етно-турфест «Бурштиновий шлях»

На Поліссі стартував колоритний етно-турфест «Бурштиновий шлях»

Укрінформ
У п’ятницю, 7 липня, протяжний гудок «Поліського трамваю» на вузькоколійній станції Антонівка сповістив про початок на Рівненщині VІ етнографічно-туристичного фестивалю «Бурштиновий шлях».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей потяг, який курсує між станціями Антонівка – Зарічне вже давно вважається туристичною «родзинкою» краю. І це зрозуміло, адже вузькоколійці 117 років і вона є найдовшою серед діючих у Європі. Для цьогорічного фестивалю ми, крім залізничного, підготували ще й історичний, екологічний маршрути, мандрувати якими можна буде як вузькоколійкою, так і на підводі та пішки», - розповіла кореспонденту агентства начальник відділу культури і туризму Володимирецької райдержадміністрації Людмила Босик.

За її словами, упродовж трьох днів у межах фестивалю відбуватимуться концерти просто неба, майстер-класи, діятиме містечко майстрів.

Читайте також: Екстремали водного туризму з'їдуться на Полісся

А сьогоднішній, перший день фестивалю, який проходить у селищі Володимирець, буде повністю етнографічним. Гості скуштують традиційні поліські та волинські страви, оглянуть  вишивки місцевих майстринь, познайомляться з автентичними співами понад 30 аматорських колективів та окремих виконавців. Туристи почують і «голос» давнього народного інструмента – бекача, – звуки якого чимось нагадують ревіння бика. До того ж місцевий умілець дасть майстер-клас зі створення дудки-викрутки із кори вільхи, з якої й виготовляють бекачі.

Також наприкінці дня у Володимирці відкриють туристично-інформаційний офіс-музей «Бурштиновий шлях».

Завтрашній день фесту буде туристичним і матиме локацію на станції Біла, звідки вузькоколійкою мандруватимуть екскурсійні поїзди. Туристи зможуть оглянути у станційній будці залізничні артефакти, проїхатися єдиним в Україні дерев’яним залізничним мостом та поромом.

Читайте також: На Рівненщині візуалізують вузькоколійку та бурштин

Організатори обіцяють і мандрівку підводами до мальовничого озера з гліцериновою водою та до урочища «Луківські хрести». Зазначається, що багато хто вірить у чудодійну силу цієї місцини, тому десятиліттями вона є місцем паломництва.

Третій день «Бурштинового шляху» присвячено екології. У програмі – різноманітні природоохоронні акції: короткотривалі екскурсії екологічними стежками, зустрічі з екологами, науковцями, краєзнавцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-