Львівський музей запропонував відвідувачам стати музикантами

Львівський музей запропонував відвідувачам стати музикантами

Укрінформ
У Музеї народної архітектури та побуту ім. Климентія Шептицького, що у Львові, відкрилася виставка народних інструментів із приватного зібрання українського музикознавця Любомира Кушлика.

Про це повідомляється на офіційному сайті Львівської міської ради.

"Приватна колекція українських музичних інструментів відомого етномузиколога є найбільшою в Україні, нараховує понад 700 експонатів і є результатом багаторічної збиральницької роботи Любомира Кушлика. Теленки, денцівки, окарини, трембіти, басолі, бандури, скрипки, цимбали – такий доволі багатий перелік музичних інструментів стає ще цікавішим, коли його доповнюють такі, що у звичайних музеях експонуються лише відповідно до їх прямих функцій: батіг, підкова, шпори, веретена тощо", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Рівненщині візуалізують вузькоколійку та бурштин

Зазначається, що виставку з-поміж інших вирізняє й те, що колекціонер намагається зберегти експонат у його комплексному, цілісному вигляді. Тож, якщо демонструються дзвоники, – то вони обов’язково будуть на вертепній зірці або на гуцульському топірці-бартці, якщо весільні "колокільці" – то на дерев’яному стрижні з хустиною.

Ще однією особливістю експозиції є те, що вона насправді може звучати – Любомир Кушлик продемонструє гру на будь-якому інструменті із власної колекції, а також миттєво створить імпровізований оркестр із відвідувачів, у якому кожен зможе виявити свої музичні здібності.

Виставка триватиме до  середини серпня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-