На Закарпатті волонтери проведуть фестиваль дитячих театрів

На Закарпатті волонтери проведуть фестиваль дитячих театрів

Укрінформ
Упродовж 21-23 липня в Хустському районі Закарпаття триватиме Міжнародний дитячий фестиваль театрального та циркового мистецтва «Птах». 

Як повідомили кореспонденту Укрінформу організатори фестивалю, цей волонтерський захід буде проведено увосьме.

«Міжнародний дитячий фестиваль театрального та циркового мистецтва «Птах» відбуватиметься 21-23 липня 2017 року в Нижньому Селищі Хустського району Закарпатської області. Основна мета – це показ дитячих та молодіжних вистав, що є актуальні й віддзеркалюють сучасність. Це неконкурсний триденний фестиваль, побудований на волонтерській роботі. Ми не оцінюємо колективи за певними критеріями та не платимо гонорарів. Ми хочемо, щоб всі учасники фестивалю подружились, щоби в майбутньому могли творити нові проекти. Тому цього року всі учасники приїздять за один день до початку, аби мати змогу познайомитись», – наголосили організатори Тетяна Бєлоусова та В’ячеслав Кошан.

Читайте також: У театрі Франка готують виставу за п'єсою Артура Міллера

Як повідомляється на сторінці заходу в Facebook, у програмі цьогорічного фестивалю – виступи театральних колективів із Харкова, Києва, Рівного, з Чехії та, звичайно, Нижнього Селища. Також виступлять музичні колективи з Австрії, закарпатського міста Виноградова та Нижнього Селища. Організатори обіцяють і на масштабне фаєр-шоу.

На території фестивалю проводитимуться майстер-класи з акторської майстерності, сучасної хореографії, відбудеться презентація фільму «Ми не малі», діятимуть ігрові майданчики, майстерні з виготовлення прикрас, глини, малюнку на воді, розпису писанок, петриківського розпису, основ циркової майстерності, будівництва іграшкових моделей ракет, виготовлення повітряних зміїв тощо.

Читайте також: В Ужгороді усі охочі можуть стати ковалями

«Нашим святом ми намагаємось привернути увагу громадськості до важливості та необхідності дитячого театру як способу побудови вільної особистості та громадянського суспільства... Саме тому ми не просимо гроші у депутатів та не шукаємо мецената. Ми збираємо кошти спільно, зі всього світу по ниточці. Цьогоріч ми звернулись за допомогою до всіх небайдужих і в цьому нам допомагає платформа «Спільнокошт», де кожен може зробити свій внесок і долучитись до створення «Птаха», - інформують організатори.

Окрім місцевих жителів, до облаштування фестивального майданчика та творчого процесу організації приєднаються волонтери, які приїдуть за тиждень до фестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-