У Воронцовському палаці знайдено невідомі підземелля

У Воронцовському палаці знайдено невідомі підземелля

Фото
Укрінформ
Фахівці, які проводять реставрацію бельведер-колонади Воронцовського палацу в Одесі, виявили не відомі раніше підземні споруди. 

Про це заявив начальник управління з питань охорони об’єктів культурної спадщини Андрій Шелюгін, повідомляє офіційний сайт Одеської міської ради.

"У плямі забудови зруйнованого гостьового корпусу (Воронцовського палацу – ред.) виявлено підземні споруди, які, ймовірно, є підвалами названого корпусу. Проводяться роботи з їх розчищення", - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що під час реставраційних робіт в шарі будівельного сміття, сформованого після руйнування Орловського (гостьового) корпусу Воронцовського палацу, виявлено низку цінних археологічних знахідок. Серед них – фрагменти сланцевого шиферу, плити з єврейського і християнського кладовищ, керамічна черепиця-татарка. Їх вдалося знайти завдяки зниженню ґрунту до відміток XIX століття.

Також виявлено історичні сходи на південному фасаді Бельведер, що формують подобу амфітеатру разом з фрагментами оригінального облицювання з пісковика, стіни і сходи двох алей саду. Основні знахідки датуються серединою XIX - початком XX століть.

Нині готується виставка "Історія будівництва і реставрації комплексу Воронцовського палацу", яку планують зробити постійною в рамках експозиції "Одеса Воронцовська".

Читайте також: У Мехіко археологи розкопали легендарну вежу з черепів

Зазначається, що фахівці-реставратори потребують допомоги археологів, тому було відправлено лист в Інститут археології Національної академії наук України з проханням надати археологічний супровід.

Фото: Одеська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-