Голлівудська актриса написала туристичний відгук про Київ

Голлівудська актриса написала туристичний відгук про Київ

Укрінформ
Зірка серіалу «Теорія великого вибуху» Маїм Бялік вагалася перед поїздкою до української столиці, та після проведених тут декількох днів написала про свої враження у статті для сайту GrokNation.

Про це пише НВ.

«Люди і настрій Києва - це неймовірне поєднання «старого світу» і сучасності. Чоловіки надзвичайно ввічливі і шанобливі по відношенню до жінок, і не намагаються при цьому бути мачо. Є якась сором'язливість і відчуття «маленького містечка», хоча Київ - великий мегаполіс. Офіціанти прямолінійні і поводяться трохи як начальники, але все це дуже мило. Все дуже дешево, долар тут в ціні. Київ зовсім не претензійний; це давно обжите місто і, безсумнівно, урбаністичне», - зазначила Бялік.

Крім того, вона зауважила, що на всіх вулицях в центрі міста висаджено дерева, всюди парки і пам'ятники, маса різнокольорових будиночків (червоних, жовтих, блакитних). «Вони (будівлі – ред.) піднімаються над скромними і розумними жителями, які все ще оговтуються від тисків і гноблення комунізму - люди, що володіють величезною гордістю, вірою і любов'ю до тих речей, яких всі ми бажаємо: стабільності, щастя і успіху», - написала виконавиця ролі Емі Фари Фаулер.

У Києві актриса, родина якої колись жила в Україні, провела три дні. Два з них було повністю присвячено зйомкам - по 14 годин щодня. У вільний час Бялік досліджувала місто, яке, на її думку, просто чарівне. 

Зазначається, що коли актрисі сказали, що їй потрібно буде зніматися в Києві, вона не знала, чи погоджуватися, про Україну знала мало. Її уявлення про Центральну та Східну Європу формували переважно трагічні сімейні історії, а також книги й лекцій в Каліфорнійському університеті (Лос-Анджелес), де вона детально вивчала історію Другої світової війни, а також долю євреїв в цій частині світу.

Актриса навіть не знала, де на карті шукати Київ. «Можливо, в цьому немає нічого нового, адже багато американців не знають, де що в світі розміщено - частина нашого імперіалістичного шарму! Але я частково українка. І якщо ти частково українка, то логічно було б дізнатися пару фактів про Україну», - зауважила вона.

В останній день перебування в Києві актриса з'ясувала, що місто, поблизу якого до війни жила її угорська прабабуся, сьогодні входить до складу України. І, по суті, вона на ¾ українка.

Бялік пообіцяла ще повернутися до Києва. Наступного разу планує затриматися на довше, щоб побачити більше нових місць. «Я хочу знову приїхати в цю частину світу, хочу дослідити її до того часу, поки не побуваю у всіх тих місцях, звідки нас вислали. Коли-небудь я побуваю у Львові та Умані, в Мукачеві і Сувалках, в Білостоці та Одесі. І зроблю це з радістю і вдячністю», - розповіла актриса.

І саме Київ став тим містом, яким викликав у акторки таке бажання.

Фото: Mayim Bialik

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-