У Тростянці штурмуватимуть історичну фортецю

У Тростянці штурмуватимуть історичну фортецю

Укрінформ
Цими вихідними, 24-25 червня, в Тростянці на Сумщині відбудеться фестиваль історичної реконструкції "Стара фортеця. Подорож крізь століття", який стане найчисленнішим за кількістю клубів-учасників.

Про це заявив міський голова Тростянця Юрій Бова, повідомляють організатори заходу на своїй сторінці в Facebook.

"Цьогорічний фестиваль "Стара фортеця. Подорож крізь століття", що усьоме відбудеться на території пам’ятки архітектури 18 ст. "Круглий двір", буде найбільшим за кількістю клубів історичної реконструкції, які беруть участь у таких заходах, що відбуваються в Україні в різних містах", - розповів Бова.

Гостям фестивалю пропонують поринути в епоху Середньовіччя: познайомитися з професійною майстерністю бійців з історичного фехтування, поспостерігати за запеклими рицарськими боями, турніром лучників, познайомитися з роботою ковалів, постріляти з арбалета, відвідати костюмовані вистави, ярмарок народних промислів, скуштувати страви середньовічної кухні.

Зокрема, буде проведено командні бої в номінації "Штурм фортеці", поєдинки між рицарями в номінації "Щит-меч", бої в форматі"12 на 12", професійні поєдинки. До того ж глядачі зможуть самі взяти участь у боях на спорт-спорядженні в межах змагальної програми "Спортивний меч".

"Наразі ми прийняли 181 заявку від бійців із усіх великих міст України тільки в бойові номінації, не враховуючи тих учасників, які змагаються в лучному турнірі, а також просто приїдуть гарно провести час у костюмах різних історичних епох. Фестиваль міжнародний: приїжджають учасники з Молдови, Білорусі та Франції", – зауважив організатор фестивалю Сергій Клочко.

Мистецькою частиною програми передбачено виступи театру історичного танцю"Алентрада" (м.Київ), арт-театру "Козацький гарт" (м. Дніпро), музичних гуртів "Shamrock&StreetRing" (м. Суми), "Foxheart" і "RavenKilt" із Білорусі.

Також організатори обіцяють інтерактивну розважальну програму для дітей і фаєр-шоу.

Вартість квитка на один день становить 140 грн, дитячий – 70 грн, а на два дні – 220 грн, дитячий – 100 грн.

Фото: starafortecya.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-