У Батурині покажуть виставу про кохання Мазепи й Мотрі Кочубеївни

У Батурині покажуть виставу про кохання Мазепи й Мотрі Кочубеївни

Укрінформ
У неділю, 25 червня, в Батурині на Чернігівщині відбудеться Козацьке свято, під час якого вшанують пам’ять полеглих за Незалежність України, покажуть фрагмент вистави про кохання гетьмана Мазепи та Мотрі Кочубеївни, а також виступить гурт "Kozak System".

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила генеральний директор Національного історико-культурного заповідника "Гетьманська столиця" Наталія Реброва.

"Найважливішою подією Козацького свята стане концентрація на території Цитаделі Батуринської фортеці, де відбудеться літія за всіма загиблими за Незалежність України в усі часи. Потім відбудеться хода до основного місця проведення свята – парку "Кочубеївський". Там працюватимуть містечко майстрів та локація розваг для дітей, презентуватиметься ляльковий театр, а гурт "Вічне кохання" з Конотопа покаже фрагмент вистави про кохання гетьмана Івана Мазепи та Мотрі Кочубеївни", – розповіла Реброва.

"Роздинкою" концертної програми стане виступ відомого українського етно-рок-гурту "Kozak System". Співатимуть на святі й фольклорні – професійні й аматорські – колективи.

Народні гуляння супроводжуватимуться козацькими розвагами, приготуванням традиційного кулішу, а закінчаться дискотекою.

Детальна програма культурно-мистецького заходу в "Гетьманській столиці" з’явиться незабаром на сайті заповідника.

Козацьке свято в Батурині проводиться щорічно в червні і приурочено до Дня Конституції України. Воно особливе для батуринців, адже Пилип Орлик – один із авторів документів, які сьогодні називають "першою в світі Конституцією", був генеральним писарем і довіреною особою Мазепи й тривалий час жив і працював у гетьманській столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-